spotlight

Spotlights är en riktigt bra typ av belysning. Den kan hjälpa till så att du på ett bra sätt kan ge ditt hem den atmosfär du är vill ha. Du kan på https://www.lamp24.se/spotlights/ hitta en mängd olika varianter av denna lampa! 

Spotlights är egentligen något som har varit poppis bra länge, men det senaste har det åter igen fått en skjuts så att säga, och allt fler upptäcker hur bra det är att använda sig av denna typ av lampa. En stor fördel med spotlights är att de ofta går att rikta dit man vill att de ska lysa. Dessutom så finns de ju i en mängd olika storlekar och former och färger. 

Genom att använda dig av spotlights, så kan du skapa olika effekter. Idag har du till exempel infällda spotlights, som passar bra i kök och badrum. De finns även som utanpåliggande armaturer och på skenor. Dessa passar in i de flesta andra rum.

Utanpåliggande spotlights är helt enkelt en armatur med spotlights som monteras i taket. När man talar om infällda spotlight så är dessa gjorda så att de kan byggas in i taket. De kallas även för downlights ibland. Dessa är bra då de inte tar så stor plats och kan därmed även användas i små utrymmen. 

Det är även möjligt att bruka infällda spotlights för att belysa en specifik del av rummet. 

Hur många spottar behövs i ett rum?

Att ge dig ett exakt svar på hur många spotlights du bör ha i ett rum, det går inte. Det har ju att göra med hur stort rummet är samt vad för övriga ljuskällor som finns där. Sedan även vad du har för syfte med dina spotlights. 

 Det är viktigt att du inte bara har en spotlight i ett rum. Ofta är det så att de flesta gör just det misstaget, att de har för få lampor per rum. Det bör finnas minst tre ljuskällor i ett rum, men gärna fler. Mellan 5-10 stycken brukar vara bra!

3 snabba tips för dig som ska inreda med spotlight 

Här är tre snabba tips:

  • Använd fler spotlights än vad du tror – när du ska inreda med lampor överlag, så ta alltid i lite extra. De allra flesta har i dag allt för få lampor i sina hem.
  • Ha en dimmer för din takspotlight – det är en smart lösning, så att du då kan ha samma lampa/ljuspunkt för olika behov.

Använd spotlight i trånga utrymmen – en spotlight eller flera spotlights är perfekta att ha i trånga utrymmen så som hallen, korridorer med mera. Använd dem för att belysa väggar, tavlor med mera. Det skapar känslan att rummet är större än vad det är!

Köp spotlights på nätet

Nu när vi har tipsat dig en del kring detta med spotlights, så kan du nu med fördel klicka in dig på lamp24.se och köpa dig ett gäng med spotlights. Där har du även en hel del andra snygga designer lampor för dina andra rum.