Använder du foundation? Idag finns det ju rätt många varianter av detta. Vad är då foundation? Jo, det är oftast en kräm, eller ett puder, som används för att ge bra täckning i ansiktet, innan du sminkar dig. Bland annat handlar det om att täcka över ojämna partier och att kunna dölja röda partier. Idag finns det även smarta foundation drops. Fördelen med att använda foundation drops är att du bara behöver ett par droppar av den, för att få en bra täckning. Du kan använda den medföljande pipetten för att ge dig en bra finish!

Det finns idag även andra sorters foundation drops. Det finns de du kan använda för att blanda samman, så att du hittar rätt färgton. Sedan finns det foundation drops med glow, så att du får mer lyster!

Hur hittar man rätt foundation?

Alla människor är ju olika och har olika hudtyper. Därför gäller det att välja rätt typ av foundation för dig. Det oavsett om du föredrar att ha foundation drops, foundation i puderform, eller foundation på tub! För att du ska kunna välja rätt foundation, så är det viktigt att du har koll på vad du har för hudtyp. Har du torr, fet, blandhy eller har du normal hy? Det finns smarta guider på nätet som beskriver hur du kan testa din hudtyp. Du kan även besöka en hudterapeut för att ta reda på det.

När du väl har hittat rätt hudtyp, så vet du vad för foundation eller vilka foundation drops du bör satsa på. Dock är det inte bara att hitta för rätt hudtyp, utan du bör även ha koll på din huds färg, så du inte väljer en som är för ljus eller en som är för mörk. Det bästa är om den matchar din hudton. Se även till att du tar hänsyn till om du har en varm, kall eller neutral hudton.

Att applicera foundation

Om du väljer att använda dig av foundation drops, så är den superenkel att applicera. Det är bara att droppa med hjälp av pipetten i ansiktet på dig och dutta ut det. Är det annan form av foundation du ska applicera, så kan du göra det på lite olika sätt. En del föredrar att använda sina fingrar för att applicera den. Men det finns även bra foundationborstar och svampar att välja på.

Se till att bara lägga din foundation där den behövs! Du behöver alltså inte täcka hela ansiktet. Se gärna till att börja med att applicera från mitten av ansiktet. Sedan kan du jobba dig utåt. Se till att inte måla dit den så att säga, utan applicera den lätt, med borste, svamp, fingrar eller med pipetten om du har foundation drops som du använder dig av.

Hitta rätt foundation

Du som vill hitta bra foundation eller foundation drops, du kan med fördel välja att handla hos GOSH Copenhagen. Hos dem finns det även annat bra smink så väl som hudvårdsprodukter, produkter för ditt hår samt parfymer och mycket mer.