diy

DIY, eller gör det själv, är något som allt fler väljer att pyssla med på sin fritid. Men varför är det så populärt? Att göra sina helt egna saker är alltid kul. Det är även roligt att kunna visa upp sina egna kreationer och skapelser. Diy-projekt är alltid unika och personliga. Det finns mycket kul man kan skapa helt på egen hand. Känner du dig sugen på att testa diy? Här får du lite diy inspiration.

Skapa nytt av gammalt

Om du saknar bra diy inspiration ska du testa att skapa nya saker av gamla saker. Denna typ av diy-projekt går helt enkelt ut på att ge gamla saker ett nytt liv. Du återanvänder helt enkelt saker som annars kanske hade slängts på tippen. Detta är en perfekt typ av diy-projekt för dig som gärna vill göra miljön en tjänst, men som också vill kunna skapa något helt unikt och spännande.

Men vad skulle man kunna skapa av gamla saker? Du skulle till exempel kunna skapa en häftig skulptur av gamla köksartiklar. En sådan skulptur skulle passa perfekt in i köket eller i matsalen. Du skulle även kunna måla om och använda en gammalbyrålåda som blomlåda. Du kan göra otroligt mycket av lite gamla saker. Gå ut och fynda saker på loppmarknader eller i secondhandbutiker och börja skapa du med.

Tillverka egna hudvårdsprodukter

Om du letar efter bra diy inspiration för att kunna skapa personliga gåvor till någon ska du testa att tillverka dina egna hudvårdsprodukter. Det enda du behöver är ingredienser, formar, verktyg och behållare. Allt detta kan köpas i färdiga set. Du kan till exempel köpa set som låter dig tillverka dina egna dofttvålar, hudkrämer eller salvor. Om du vill tillverka dina produkter helt från grunden finns det även recept att hämta på nätet.

Du behöver såklart inte ge bort alla produkter som du tillverkar. Unna dig själv lite extra kärlek genom att tillverka den perfekta tvålen eller krämen till din egen hud.

diy inspiration

Betonggjutning

Att gjuta i betong är något som är riktigt populärt. Om du söker på betonggjutning och betongkreationer kommer du att hitta massvis av fantastisk diy inspiration som du kan bli inspirerad av. Att gjuta egna saker i betong är relativt billigt. Man kan tillverka många olika saker med en enda säck och ett par gjutformar. Dina kreationer kan sedan målas och dekoreras på olika sätt för att sedan användas som dekor i din trädgård. Betong är ett otroligt tacksamt material att arbeta med. Om du behöver ny diy inspiration ska du därför prova på betonggjutning.

Våga sy mer

Allt färre väljer att sy saker själva från grunden. Det är väldigt synd, då det finns så mycket bra sömnad diy inspiration att använda sig av. Om du inte är van vid att sy dina egna saker ska du verkligen det en ärlig chans. Du behöver inte börja med avancerade klädesplagg. Du kan börja med något litet och enkelt som till exempel ett par grytlappar till köket eller ett kuddfodral till din kudde. Om du vill börja med diy på allvar måste du testa att sy mer.