cube timer

Alla känner väl till rubiks kuben. Många har vridit och vänt på denna lilla kub genom åren. Att tävla i kublösning är riktigt kul, speciellt när man slår sitt eget personliga rekord. Skulle du vilja bli bättre på att lösa kuber? Kanske skulle du till och med vilja bli ett proffs? Här får du veta hur du skaffar din egen tävlingskub och timer, samt vad du behöver göra för att kunna bli en mästare på kublösningar. 

 Allt börjar med rätt utrustning 

Kom ihåg att allt börjar med ordentlig utrustning. För att du ska kunna träna och bli bättre kommer du behöva skaffa dig bra kuber och en cube timer som hjälper dig att hålla reda på hur fort du löser dem. Mer än så behöver du inte för att komma i gång och få en bra start. Om du vill bli riktigt duktig på att lösa kuber ska du undvika att köpa billiga kuber som du hittar i vanliga affärer. Investera i riktiga grejer i stället. En ordentlig tävlingskub är det du verkligen vill ha. Du hittar riktiga proffskuber och cube timers på nätet. Det finns faktiskt specialbutiker som har lagt fokus på rubiks kuber, speedcubing och allt annat som har med kublösningar att göra. Om du vill få tag på den ultimata utrustningen ska du köpa dina saker i dessa butiker.  

Kom i gång med träningen 

När du har sett till att investera i en eller ett par tävlingskuber och en cube timer kan du börja träna på kublösning. Se till att hålla i gång din träning och öva så ofta du får chansen. Du kan inte få för mycket träning. Att träna ofta och regelbundet är inte bara bra övning, det är även bra hjärngympa för din hjärna. Du behöver absolut inte vara rädd för att träna på kublösning för ofta. Om du ser till att träna med din kub och din cube timer regelbundet kommer du att bemästra kublösning på nolltid. Att bli en duktig kublösare är inte svårare än så. Ge det lite tid så kommer du att kunna nå toppen du också. 

Försök att slå ditt personbästa 

Ett bra träningstips är att använda en cube timer för att kunna se hur fort du klarar av att lösa din rubiks kub. När du har en tid kan du sedan försöka slå den för att få en bättre rekordtid. Sikta inte efter världsrekord för tidigt. Fokusera på att slå din egen tid först och främst. Ingen blir en världsmästare på endast en dag, så fortsätt att träna och låt det få ta den tid det tar. Skriv ner och dokumentera dina tidigare tider för att se hur mycket du utvecklas från dag till dag. Det kan faktiskt vara riktigt kul att följa utvecklingen och se tiden bli kortare och kortare för varje lösning. Att använda en cube timer är det roligaste sättet att öva sig på. Om du inte redan har skaffat dig en timer ska du göra det så snart som möjligt. Det gör verkligen kublösning mycket roligare och mer givande.