sovrum

Är du trött på den gamla inredningen i ditt sovrum? Känner du att det kan vara svårt att hålla sovrummet rent och prydligt? Kanske vill du bara få till en mysigare känsla i sovrummet? Här är några saker du kan testa för att kunna få till en riktigt trevlig och mysig inredning sovrum.

Hög säng med förvaring

Har du alltid saker liggandes lite här och där i ditt sovrum? Tycker du att du går och plockar undan saker lite för ofta? Då kan det bero på att du inte har tillräckligt med förvaring i din inredning sovrum. Det kan dock vara ganska svårt att få in fler förvaringsmöjligheter i sitt sovrum, speciellt om sovrummet är ganska litet. Det kanske inte alltid är möjligt att ställa in en ny byrå eller garderob. Något du då skulle kunna göra är att skaffa dig en högre säng med förvaring under. Då kan du förvara dina saker där. Du kan antingen skaffa kompletta set med både säng tillhörande lådor, eller bara skaffa några bed rollers med lock som du kan förvara under din gamla säng.

Mysiga detaljer

Sovrummet ska få dig att kunna slappna av efter en tung och slitsam dag. Se därför till att göra ditt sovrum så mysigt som du bara kan. Det finns mycket mysigt du skulle kunna använda i din inredning sovrum. Långa, tunna och böljande gardiner gör sovrummet otroligt mysigt och hemtrevligt. Sätt upp vackra tavlor på väggarna för att höja stämningen lite. Vackra landskap och foton från resor passar perfekt på sovrumsväggen.
Kuddar av olika modeller och färger är perfekta som dekorationer, men även riktigt mysiga att sova med i sängen.

Dekorera med växter

Levande växter är alltid trevligt att ha i sin inredning sovrum. Levande växter får oss människor att slappna av på ett helt annat sätt. Om du inte redan använder dig av levande växter i din inredning sovrum borde du verkligen göra det. Det kan ha en stor positiv effekt på ditt sovrum. Om man inte tål levande växter eller bara inte har tid att sköta om dem, kan man alltid skaffa sig växter av tyg eller plast. Det finns naturtrogna fejkväxter som kan ge ditt sovrum exakt samma effekt som riktiga växter. Dock är levande växter såklart att föredra, då det är kul att kunna se dem växa och förändras med tiden. Det är en del av hela upplevelsen.

soverum

Skapa en mysig läshörna

Många läser en bra bok innan de somnar. Att läsa lite innan man går i säng kan hjälpa dig att slappna av ännu mer. Läsning får oss nämligen att tänka på annat än negativa tankar och stress. Om du vill skulle du kunna skapa en egen mysig läshörna i ditt sovrum. En läshörna passar bra i nästan alla typer av inredning sovrum. Allt du behöver är en skön stol eller fåtölj, en fin golvlampa med ett bra läsljus och en mjuk och skön filt att svepa in dig själv i.