Varumärken som levererar

Det finns många yrkesgrupper i Sverige som använder sig av arbetskläder, skyddsutrustning och skor av olika typer och slag. Även hemmafixaren kan vara i behov av arbetskläder, skydd och skor när man renoverar om hemma. Oavsett om du behöver särskilda arbetskläder i ditt yrke eller om du skall ha dom när du fixar hemma så är det av absolut nödvändighet att kläder och utrustning håller högsta kvalité. Det finns många olika varumärken när det kommer till tillverkning och försäljning av yrkeskläder och skyddsutrustning. Här kan du läsa om några av de mer välkända, och för sina höga kvalité, populära varumärken.

Varumärken som är kända inom arbetskläder

Björnkläder är ett av de äldsta och mest välkända varumärken inom arbetskläder vi har i Sverige och används av yrkesarbetande kvinnor och män över hela landet. Björnkläder grundades 1905 i Gävle och i början gjorde man arbetsbyxor i 34 olika varianter och utföranden. 1950 började man även att göra overaller och har därefter fortsatt att utveckla sitt sortiment till allt i från varselkläder till flamskyddskläder. 1996 var man även först med att introducera Gore Tex på sina varselplagg, jackor och allvädersbyxor. Björnkläder erbjuder även tillbehör som till exempel knäskydd, väskor, hängslen och bälten av hög kvalité och snygg modern design.

Ett annat av kända varumärken är Fristads Kansas som är Sveriges största tillverkare och av arbetskläder och grundades i Fristad 1925 av John Magnusson. Till en början så försökte man på att importera arbetskläder från USA men övergick snart till att tillverka kläderna själva. Allt från hängselbyxor och midjebyxor till rockar och jackor. Man vände sig till allt från hamn- och lagerarbetare till alla sorters hantverkare som till exempel snickare, murare och målare. 1929 började man, som det första företaget i Sverige, att tillverka jeans. Fristads Kansas har arbetskläder för hela kroppen och för alla behov. Allt i en snygg design och i hållbart material för både kvinnor och män.

Kända varumärken inom skyddsutrustning

Arbesko är Sveriges enda skofabrik. Under namnet A.G Anderssons Skofabrik tillverkade man till en början olika sorters skor. 1946 så började man dock att tillverka skyddsskor med stålhätta. En idé som man fick från USA. Namnet på skyddskon var Stålex vilket är ett namn som fortfarande för många är synonymt för en arbetssko med stålhätta. Man sålde all övrig skotillverkning förutom tillverkningen av skyddsskor till en konkurrent 1952 och bytte namn till Arbesko som har blivit ett av dom mest välkända varumärken som finns inom arbetsskor. Man var först i Europa med inläggssulor och gel i klacken och tillverkar funktionella och säkra arbetsskor.

Husqvarna är ett annat av de starka varumärken som finns i Sverige inom skyddsutrustning. De vänder sig främst till skogs- och trädgårdsarbetare. Husqvarna har en lång historia och började redan 1689 med att tillverka gevär. 1959 började man med att tillverka motorsågar och andra skogs- och trädgårdsmaskiner och verktyg. I den personliga skyddsutrustningen från Husqvarna ingår allt som man kan behöva när man jobbar med farliga maskiner som till exempel motorsågar. Skydd nerifrån och upp. Från kängor, och byxor med motorsågsskydd till handskar, hjälmar och hörselskydd.

Vad skall man välja?

Vad skall man då tänka på när man tittar på olika varumärken när man skall göra ett inköp av arbetskläder och/eller skyddsutrustning? Ett sätt är naturligtvis att söka på nätet och se vad andra har för uppfattning av de olika varumärken som finns ute på marknaden. Både på olika forum och sidor som är specialiserade på prisjämförelser kan man hitta recensioner och goda råd i ditt val av märke och produkt. Ta reda på vilket material kläderna är gjorda i för att avgöra hur stryktåliga dom är – rör det sig om naturfibrer eller syntetfibrer såsom akryl exempelvis?

Ett annat sätt är att helt enkelt prova sig fram för att hitta sin egen favorit. Sen är det ju så att billigast inte alltid är bäst, snarare tvärtom. Man får vad man betalar för är ett gångbart ordspråk även i dessa sammanhang.